Qui som?

Fem-la Pública

Candidatura majoritària de l’estudiantat de la UB

Fem-la Pública és la candidatura del moviment estudiantil de la Universitat de Barcelona. Vàrem néixer l’any 2018 a partir de la confluència de persones, organitzacions i assemblees provinents de diversos espais, des de la diversitat i en comú, amb l’objectiu de construir una universitat pública, inclusiva i crítica.

Amb uns valors profundament d’esquerres, feministes, ecologistes i republicans vàrem guanyar les eleccions d’estudiants i tenim majoria al Consell de l’Alumnat, des d’on liderem la representació estudiantil de la nostra universitat.

Pública i popular

Defensem una universitat íntegrament pública, que tendeixi cap a la gratuïtat de l’ensenyament i que garanteixi l’accés universal.

Eixample de Barcelona

De qualitat

Volem una universitat de qualitat, que en situacions extraordinàries com la de la pandèmia de la Covid-19 disposi de recursos suficients.

diversa

Catalana i diversa

Defensem un model d’universitat catalana, on el català sigui llengua vehicular i de cohesió social.

Feminista

La universitat ha de ser feminista i empènyer cap a la igualtat efectiva.

Sostenible i Ecològica

Volem aconseguir que la UB sigui un organisme exemplar en matèria d’educació, conscienciació i foment de l’estudi del canvi climàtic i els seus efectes així com les alternatives sostenibles que puguin existir incentivant el debat i la investigació. Considerem que internament, la nostra Universitat hauria de ser independent d’energies no renovables, amb un millor servei de reciclatge i que es comprometés a funcionar de manera neta i respectuosa amb el medi ambient.

YouTube: